TED İstanbul Kolejinde 3D Uygulamaları
Her geçen gün hayatımıza kolaylıklar katan 21. Yüzyıl teknolojisinde yenilikler bitmiyor. Bu kez de dijital ortamda harikalar yaratan 3D uygulamaları, eğitim dünyasına taşındı. Eğlenerek, keyifle öğreten teknolojik öğretim aracı olan 3D uygulamaları başlamıştır.
Her öğrencinin farklı öğrenme şekilleri vardır. Bazıları görsel olarak daha iyi öğrenirken bazıları da deney yaparak daha iyi anlarlar. 3 boyutlu projektörler sayesinde öğrenime bambaşka bir boyut geliyor. Bu uygulamalarda eğlenerek, severek, kalıcı öğrenme mümkün. İstatistikler 3 boyutlu eğitim sayesinde öğrencilerin sınav sonuçlarının çok hızlı bir yükseliş gösterdiğini, görsel olarak konunun her yönü ile kavrandığını, sınıfta derse ilginin arttırdığını gösteriyor.
TED İstanbul Koleji de 3D’nin getirdiği bu ayrıcalık ve avantajdan faydalanıyor. 3 boyutlu laboratuvarlarda, ilgili kazanımları pekiştirici videolar ve görseller öğrencilere izlettiriliyor. Ders aktiviteleri, videoları izledikten sonra tamamlayıcı olarak kullanılıyor. Öğrenciler, birbirinden ilginç animasyonlu görüntülerle ders konularını çok daha iyi öğreniyorlar.
Kaynak: Ted İstanbul Koleji